natuurlijke deodorant in duurzame webshop mambeco

Waarom een natuurlijke deodorant de beste keuze is voor jou én het milieu

Misschien is het zo dat je een favoriete deodorant hebt die je dagelijks gebruikt en nooit veranderd. Je kent het merk, de werking en er is dus geen reden waarom je zou moeten veranderen naar een andere. Maar wij van Duurzame webshop Mambeco zijn ervan overtuigd dat na het lezen van dit blog je gaat willen overstappen naar een natuurlijke deodorant. Wist je dat een normale deodorant vol zit met chemicaliën, aluminium, kunstmatige geuren en nog veel meer dat alleen maar schadelijk is voor jouw huid, gezondheid en het milieu?

Gifstoffen zijn schadelijk voor het lichaam en het milieu

Veel in de winkel gekochte deodorant bevatten chemicaliën waarvan bekend is dat ze huidirritatie veroorzaken of zelfs gezondheidsrisico's met zich meenemen. Meestal gebruiken we deodorant omdat we zweten en dat willen voorkomen of verminderen. Maar zweten is normaal en dat heeft ons lichaam ook nodig. Zweten helpt je om je lichaamstemperatuur te reguleren en gifstoffen vrij te maken die in je systeem zijn terechtgekomen. Traditionele deodorants hebben de neiging om de poriën te verstoppen en het moeilijker te maken voor je lichaam om te zweten zoals het moet. Zweet stinkt niet, het zijn de bacteriën op je huid die de nare geurtjes veroorzaken. Natuurlijke deodorant helpt nog steeds om geurtjes te voorkomen door te voorkomen dat de bacteriën zich vermengen met het zout en water op de huid, terwijl je lichaam kan zweten zoals het hoort! Behalve dat deze stoffen slecht zijn voor je huid zijn ze ook slecht voor het milieu. Als dit nog niet genoeg reden is om over te stappen naar een natuurlijke deodorant zullen we er nog een paar geven:

Voordelen van een natuurlijke deodorant

  1. Het is milieuvriendelijk.

Het kiezen van een deodorant die natuurlijk, duurzaam en biologisch afbreekbaar is, zorgt er niet alleen voor dat je gewapend bent met de beste bescherming, maar betekent ook dat je rekening houdt met het milieu door plastic wegwerpartikelen te beperken en chemicaliën en gifstoffen weg te laten. De producten die we gebruiken in de badkamer zorgen wereldwijd voor een extreme vervuiling, door te wisselen naar plasticvrije verpakkingen kun je eenvoudig een enorme bijdrage leveren! Als je een deodorant zoekt die precies deze kwaliteiten heeft duurzame webshop Mambeco de perfecte voor jou:de natuurlijke crème deodorant van We love the Planet. Op basis van bijenwas, kokosolie en maiszetmeelpoeder. De sticks zijn gemaakt van FSC mix papier en 100% recyclebaar. Ook zijn ze verkrijgbaar in een 100 % plantaardige variant. 

  1. Het stopt de geur op natuurlijke wijze.

Het is niet zweet dat lichaamsgeur veroorzaakt, maar eerder zweet in combinatie met de bacteriën die al op je huid aanwezig zijn. In plaats van te voorkomen dat je huid gaat zweten, helpt een natuurlijke deodorant de geur te neutraliseren met natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten werken om slechte geuren te verbergen en kunnen helpen de bacteriën op je huid te minimaliseren, wat in de eerste plaats de geur veroorzaakt.

  1. Bevat geen microplastic.

In cosmetica verwijst 'microplastic' naar alle soorten kleine plastic deeltjes die opzettelijk zijn toegevoegd aan producten voor persoonlijke verzorging en cosmetica. Verschillende microplastic-ingrediënten in cosmetica hebben verschillende functies, bijvoorbeeld filmvorming, verdikkingsmiddel of viscositeit regulering. De cosmetica-industrie gebruikt microplastic-ingrediënten vanwege deze functies en omdat microplastics tegen lage kosten producten opvullen. In sommige gevallen kan tot 90% van een cosmetisch product bestaan ​​uit microplastic ingrediënten. Kunststoffen bevatten een complex mengsel van chemicaliën, en sommige daarvan zijn geïdentificeerd als gevaarlijk voor het milieu en de menselijke gezondheid. Microplastics vormen een risico voor de menselijke gezondheid en het milieu. Microplastics worden overal teruggevonden in het milieu, dieren en zelfs in onze lichamen. De natuurlijke crème deodorant van We Love the Planet bevat naast een plasticvrije verpakking ook geen microplastics! Er is een hele handige app waarmee je je cosmetica kunt scannen op de aanwezigheid van microplastics.  

  1. Het ondersteunt de hormoonhuishouding.

Traditionele deodorant bevatten een verscheidenheid aan parabenen die als conserveringsmiddelen worden gebruikt. Onderzoek suggereert dat sommige parabenen kunnen interfereren met de manier waarop uw lichaam oestrogeen en andere hormonen produceert en reguleert. We willen elke verstoring van oestrogeengevoelig weefsel in en rond het borstgebied voorkomen, en het gebruik van parabeenvrije en synthetische geur vrije deodorant is de perfecte manier om dit te doen.

  1. Het is zacht voor je huid.

Als je het haar van je oksels verwijderd door middel van scheren of waxen, dan weet je hoe gevoelig dit gebied kan zijn. Natuurlijke deodorant helpt om irritatie te bestrijden en zorgen voor een meer conditionerend gevoel dan gewone spuitbussen en roll-ons. De natuurlijke crème deodorant van We Love The Planet komt naast de stik ook in een blikje die jezelf aanbrengt als crème waardoor het nog zachter wordt rond de oksels.

Maak nu de overstap naar natuurlijke deodorant

Ondanks de mythen die je misschien hebt gehoord, zijn natuurlijke deodorant net zo effectief in het elimineren van geuren als traditionele deodorant. Naast het bestrijden van geur, zijn er veel voordelen van natuurlijke deodorant, van zacht voor je huid tot het minimaliseren van je impact op het milieu. 

Natuurlijke deodorant blikje van we love the planet

Vind de beste natuurlijke deodorant die bij jouw wensen past! 

Wij zijn helemaal fan van de natuurlijke crème deodorant van We Love the Planet en hebben daarom deze opgenomen in ons assortiment van Mambeco. Hier kort de verschillende variaties die we hebben:

In totaal zijn er 8 verschillende geuren: 5 deo’s met bijenwas én zuiveringszout. 1 deo’s met bijenwas en zonder zuiveringszout en 2 deo’s die helemaal plantaardig zijn waarvan 1 zonder zuiveringszout. De crème deodorant komt in een sticks gemaakt van FSC mix papier en 100% recyclebaar. Ook zijn alle geuren verkrijgbaar in een blikje. 

Bekijk alle variaties hier in onze duurzame webshop:

Over Mambeco

Wij zijn zussen Janneke & Willemijn Calis en de oprichters van Mambeco. Wij hebben Mambeco opgericht vanuit een gezamenlijke passie voor duurzaamheid. Mambeco is een webshop boordevol duurzame en milieubewuste producten voor een plasticvrije levensstijl. Je vindt bij ons zero waste verzorgingsproducten, zoals shampoo blokken en zeep, plastic vrije tandpasta en wasbare wattenschijfjes. Maar ook voor in de keuken vind je vanalles: plastic vrij schoonmaakmiddel, natuurlijke sponzen en alternatieven voor plastic zakjes en folie zoals Food Huggers en bijenwasdoeken. Ons assortiment is voor zowel voor de gevorderden als voor beginners die geïnteresseerd zijn om een steentje bij te dragen aan het verminderen van de plastic soep en CO2 uitstoot.

Wij van Mambeco testen al onze zero waste producten zelf. We geven je graag advies op maat, bijvoorbeeld over de heerlijke zepen van Werfzeep, HelemaalShea of HappySoaps. Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe duurzame producten zoals bijvoorbeeld herbruikbare boterhamzakjes of bijenwas doeken.

Mambeco is een 100% Nederlandse webshop, alleen al bestellen bij ons bespaart CO2 uitstoot. Woon je in omgeving Utrecht of Renkum? Dan kun je je bestelling ook fietsend of lopend ophalen en bespaar je nóg meer uitstoot; helemaal milieubewust.

Het is belangrijk dat wij allen nu actief bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot en verbruik van verontreinigende producten zoals plastic. Om jou erbij te ondersteunen geven we je graag advies op maat en leggen we graag op een persoonlijke manier met jou contact. Daarom staan wij met regelmaat op een biologische markt of duurzaam evenement om onze plastic vrije producten aan jullie te laten zien.

Mambeco webshop | Mambeco Instagram | Mambeco Facebook


Terug naar blog