Tandpasta tabletten in duurzame webshop mambeco

Stop met (micro)plastic en stap over op tandpasta tabletten!


Wil je op een eenvoudige manier bijdragen aan een beter milieu? In de badkamer kun je heel eenvoudig veel verschil maken. Kijk maar eens naar al die verpakkingen! Ook in veel verzorgingsproducten zitten microplastics en veel palmolie. In deze blogpost verkennen we de vele voordelen van tandpasta tabletten en vind je eerlijke ervaringen! We staan stil bij wat tandpasta tabletten zijn en hoe je ze gebruikt!

Wat zijn tandpasta tabletten?

Tandpasta tabletten zijn een alternatief voor gewone tandpasta en worden op dezelfde manier gebruikt als gewone tandpasta. In plaats van een tandpasta op de tandenborstel te doen, neem je een tabletje in je mond en kauwt deze stuk. Doordat het poeder met je speeksel mengt krijg je schuim!

Waarom zou je tandpasta tabletten gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen tandpasta tabletten kiezen als alternatief voor gewone tandpasta. De voornaamste reden is het verkleinen van je Co2 uitstoot en het verminderen van je plastic verbuik. Omdat tandpasta tabletten minder wegen dan tandpasta bespaar je op transportkosten! Sommigen vinden het handiger om tandpasta tabletten mee te nemen op reis, omdat ze minder ruimte innemen en gemakkelijker te transporteren zijn. 

Tandpasta tabletten bevatten dezelfde werkzame stoffen als gewone tandpasta, zoals fluoride, dat helpt om gaatjes te voorkomen en tanden te versterken. Sommige tandpasta tabletten bevatten ook extra ingrediënten, zoals kokosolie of xylitol, die kunnen helpen om tandplak te verwijderen en de mondgezondheid te verbeteren. De tandpasta tabletten uit onze webshop bevatten xylitol. 

De Plastic Soep

Ruim de helft van al het plastic dat nu op aarde is, is pas na het jaar 2000 gemaakt. 44 % van al het plastic dat gebruikt wordt, bestaan uit verpakkingen welke binnen een maand weggegooid worden. Elk jaar worden er 20 miljard tandpasta tubes geproduceerd. Een gigantisch aantal en de tubes zijn moeilijk afbreekbaar, omdat ze bestaan uit verschillende soorten en lagen plastic, vaak geperst om een dun laagje aluminium. En ze zijn lastig te recyclen, omdat er vaak nog resten in zitten. Met het overstappen naar tandpasta tabletten kun jij in een handomdraai bijdragen aan het verminderen van de Plastic soep.

Naast de plastic soep zijn microplastics ook een groot probleem. Microplastics zijn stukjes plastic van minder dan 5 millimeter groot. Deze deeltjes belanden in het milieu en hopen zich daar op. Ze zijn niet afbreekbaar, maar vallen uiteen in steeds kleinere stukjes. En ze zijn onmogelijk op te ruimen. In veel tandpasta zitten microplastics verwerkt. Ook daarom is het slim te kiezen voor tandpasta tabletten; 100% (micro) plastic vrij!

Wat is het probleem van palmolie?

Zoals genoemd zijn bevatten tandpasta tabletten geen palmolie en veel tandpasta wel. Wat is er mis met palmolie? Palmolie is een goedkoop middeltje dat in talloze voedsel- en cosmeticaproducten zit. De verwoesting van de laatste regenwouden op aarde is echter de hoge prijs die daarvoor wordt betaald. Bij ontbossing, die vaak gepaard gaat met hevige bosbranden, komt veel CO2 vrij. Hierdoor verandert het klimaat op aarde nog sneller. Het kappen voor oliepalmplantages is de afgelopen twee decennia de grootste oorzaak van ontbossing in Indonesië geweest.  Kiezen voor duurzame producten zonder palmolie is de beste keuze. 

Wat vinden tandartsen van tandpasta tabletten?

Zoals je in dit artikel kunt lezen, zien tandartsen voordelen in het gebruik van tandpasta tabletten. Tandartsen raden aan om voor een variant te gaan met fluoride. Naast de voordelen die eerder in dit artikel wordt genoemd wordt ook de dosering en betere hygiene ten opzichte van tubes genoemd. Schijnbaar gebruiken mensen met tandpasta gemakkelijk te veel. Een van de nadelen wordt de hogere prijs genoemd. Echter poets je met de tandpasta tabletten voor 0,17 cent per dag! Elke verpakking bevat 62 tabletten; twee keer per dag poetsen in een maand van 31 dagen. 

Hoe werken tandpasta tabletten?

Je neemt een tablet in je mond en kauwt deze stuk. Het speeksel in je mond maakt van het poeder in een ogenblik een heerlijk schuim. Het helpt om je tandenborstel even nat te maken. Verder poets je precies hetzelfde zoals je gewend bent! Wij verkopen de tandpasta tabletten van HappySoaps. Na veel verschillende tabletten geprobeerd te hebben zijn we hier het meest blij mee. De smaak is goed en het creëert het meeste schuim vergelijkbaar met tandpasta. De tabletten kun je kopen in een flesje en een papieren zakje (navul verpakking). Bewaar ze altijd in het flesje of een ander afsluitpaar potje zodat ze niet vochtig kunnen worden.

Over Mambeco

Wij zijn zussen Janneke & Willemijn Calis en de oprichters van Mambeco. Wij hebben Mambeco opgericht vanuit een gezamenlijke passie voor duurzaamheid. Mambeco is een duurzame webshop boordevol duurzame producten voor een plasticvrije levensstijl. Je vindt bij ons zero waste verzorgingsproducten, zoals shampoo blokken en zeep, plastic vrije tandpasta en wasbare wattenschijfjes. Maar ook voor in de keuken vind je van alles: plastic vrij schoonmaakmiddel, natuurlijke sponzen en alternatieven voor plastic zakjes en folie zoals Food Huggers en bijenwasdoeken. Het assortiment van duurzame webshop Mambeco is voor zowel voor de gevorderden als voor  beginners die geïnteresseerd zijn om een steentje bij te dragen aan het verminderen van de plastic soep en CO2 uitstoot.

Wij van Mambeco testen al onze zero waste producten zelf. We geven je graag advies op maat, bijvoorbeeld over de heerlijke zepen van Werfzeep, HelemaalShea of HappySoaps. Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe duurzame producten zoals bijvoorbeeld herbruikbare boterhamzakjes of bijenwas doeken.

Mambeco is een 100% Nederlandse webshop, alleen al bestellen bij ons bespaart CO2 uitstoot. Woon je in omgeving Utrecht of Renkum? Dan kun je je bestelling ook fietsend of lopend ophalen en bespaar je nóg meer uitstoot; helemaal duurzaam! Klik hier om naar onze webshop te gaan!

Het is belangrijk dat wij allen nu actief bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot en verbruik van verontreinigende producten zoals plastic. Om jou erbij te ondersteunen geven we je graag advies op maat en leggen we graag op een persoonlijke manier met jou contact.  Daarom staan wij met regelmaat op een biologische markt of duurzaam evenement om onze plastic vrije producten aan jullie te laten zien.

Mambeco webshop | Mambeco Instagram | Mambeco Facebook 


Terug naar blog