Herbruikbare boterhamzakjes bij duurzame webshop mambeco

Stop met plastic en ga voor herbruikbare boterhamzakjes.

Stop met plastic en ga voor herbruikbare boterhamzakjes.

Wil je een positieve verandering voor het milieu? Je kunt gemakkelijk beginnen met je lunchgewoontes. Geen plastic boterhamzakjes voor eenmalig gebruik maar overstappen op herbruikbare boterhamzakjes: een gemakkelijke manier om je plastic voetafdruk te verkleinen. Herbruikbare boterhamzakjes zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze kunnen je op de lange termijn ook geld besparen. In deze blogpost verkennen we de vele voordelen van herbruikbare boterhamzakjes en geven we (her)bruikbare tips 🙂

Waarom je voor plasticvrij zou moeten gaan.

We weten allemaal dat plastic slecht is voor het milieu, maar wist je dat het gebruik van plastic boterhamzakjes een grote impact heeft op onze planeet? Elke dag gooien miljoenen mensen plastic boterhamzakjes voor eenmalig gebruik weg, die vaak op stortplaatsen of in waterwegen terechtkomen. Een recente studie schat zelfs dat alleen al de Amerikanen elk jaar 100 miljard plastic boterhamzakjes weggooien!

De gevolgen van plastic voor het milieu zijn goed gedocumenteerd en omvangrijk. Plastic is moeilijk af te breken, zodat het honderden jaren op stortplaatsen of in onze oceanen kan blijven liggen. Het blijkt ook chemische stoffen in het milieu achter te laten, die schadelijk kunnen zijn voor mens en dieren.

Daarom is het zo belangrijk om plastic boterhamzakjes voor eenmalig gebruik achterwege te laten en over te stappen op duurzame opties. Herbruikbare boterhamzakjes zijn een makkelijke manier om je plastic afval te verminderen en je steentje bij te dragen aan de planeet. Bovendien zijn ze vaak net zo handig en veel betaalbaarder dan hun plastic tegenhangers.

Herbruikbare boterhamzakjes zijn er in alle vormen, maten en kleuren. Sommige zijn gemaakt van stof, terwijl andere van siliconen worden gemaakt. Sommigen zijn voorzien van ritssluitingen, klittenband en geïsoleerde voeringen, waardoor ze perfect zijn om de lunch onderweg mee te nemen.

Photo by Claudio Schwarz

De voordelen van herbruikbare boterhamzakjes

Het goede nieuws is dat er nu geweldige alternatieven zijn die niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook veel handiger en kosten effectiever op de lange termijn. Herbruikbare boterhamzakjes bieden vele voordelen, waardoor ze een geweldig alternatief zijn voor plastic zakjes voor eenmalig gebruik.

Ten eerste helpen herbruikbare boterhamzakjes je ecologische voetafdruk te verkleinen door onnodig plastic afval te elimineren. Ze zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals katoen of hennep, kunnen gemakkelijk worden gewassen en vele keren worden hergebruikt waardoor je op de lange termijn tijd en geld bespaart.

Ten tweede houden herbruikbare boterhamzakjes je eten verser en lekkerder. Ze zijn ontworpen om vocht buiten te houden en de lucht binnenin te laten circuleren. Daardoor blijft je eten langer vers, zodat u minder verspilt en meer waar voor je geld krijgt.

Ten slotte zijn herbruikbare boterhamzakjes vaak stijlvol en leuk. Veel merken bieden felle kleuren en leuke patronen die het eten aangenamer maken. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken en op te bergen, zodat ze niet te veel plaats innemen in je kast of voorraadkast.

Al met al zijn herbruikbare boterhamzakjes een milieuvriendelijk en kosteneffectief alternatief voor plastic zakjes voor eenmalig gebruik. Ze helpen de impact op het milieu te verminderen, houden je eten langer vers en ze zien er een stuk leuker uit! Dus ga vandaag nog plasticvrij en start met herbruikbare boterhamzakjes.

Tips voor het gebruik van herbruikbare boterhamzakjes

Overschakelen op herbruikbare boterhamzakjes is een prima manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en een milieuvriendelijker levensstijl te beginnen. Maar het kan een beetje lastig zijn om precies te weten hoe je ze goed gebruikt. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van herbruikbare boterhamzakjes:

1. Regelmatig wassen — Het is belangrijk om je herbruikbare boterhamzakjes schoon en hygiënisch te houden. Was het zakje regelmatig met de hand met een warm sopje of in de wasmachine met een koud programma en laat het aan de lucht drogen voordat je het opnieuw gebruikt.

2. Kies het juiste materiaal — Niet alle herbruikbare boterhamzakjes zijn gelijk! Kies voor de zakjes die Mambeco aanbiedt, die zijn gemaakt van milieuvriendelijke, niet-giftige materialen zoals katoen, bamboe of linnen, en allemaal BPA vrij. Zo blijft je eten veilig en vrij van chemicaliën en gifstoffen. Mambeco test alle producten altijd eerst zelf, zodat ze alleen de allerbeste en meest duurzame opties in hun duurzame webshop hebben.

3. Gebruik het zo vaak mogelijk. Ook als je thuis werkt en geen boterham hoeft mee te nemen, kun je het zakje gebruiken om bijvoorbeeld groente vers te houden in de koelkast. Hoe vaker je het gebruikt, des te meer waar voor je geld.

4. Bewaar je herbruikbare boterhamzakje op een koele, droge plaats, uit de buurt van vocht en direct zonlicht. Zo blijft je zakje jarenlang in goede staat.

Photo by Hello Lightbulb

Gezonde, feestelijke boterham recepten voor de hele week

Recepten voor een gezonde lunch (meeneembaar in een herbruikbaar boterhamzakje)

Als je op zoek bent naar heerlijke broodjes recepten om je herbruikbare boterhamzakjes mee te vullen, zoek dan niet verder! We hebben een aantal heerlijke en gemakkelijk te bereiden recepten om de werkweek door te komen.

Begin je week met een kaliumrijk ontbijt. Neem twee sneetjes van je favoriete volkorenbrood en besmeer de ene kant met natuurlijke pindakaas en de andere kant met appelstroop of frambozenjam. Leg er verse plakjes banaan op en een snufje kaneel voor een extra kick.

Probeer voor een lichte lunch eens een sandwich met groenten (uit de tuin). Begin met twee sneetjes volkorenbrood en besmeer de ene kant met hummus en de andere met pesto. Vul je broodje met knapperige sla, tomaten, komkommers en paprika voor een verfrissende touch.

Een klassieke bruine boterham met kaas is altijd een goede optie voor de lunch. Beleg één kant van de sandwich met je favoriete kaas (probeer cheddar, Gouda of Swiss) en de andere kant met een klodder Dijon-mosterd

Als je in de stemming bent voor iets zonnigers, kun je gaan voor een mediterrane wrap. Smeer eerst een wrap of tortilla in met hummus en beleg hem met geroosterde rode paprika’s, spinazieblaadjes, feta en Kalamata-olijven. Rol het op en stop het in je herbruikbare boterhamzakje voor een heerlijke lunch onderweg!

Weg met plastic en weg met saaie broodjes! Geef een nieuwe touch aan je lunch door een van deze recepten uit te proberen in je herbruikbare boterhamzakje. Veel plezier!

Over Mambeco

Wij zijn zussen Janneke & Willemijn Calis en de oprichters van Mambeco. Wij hebben Mambeco opgericht vanuit een gezamenlijke passie voor duurzaamheid. Mambeco is een duurzame webshop boordevol duurzame producten voor een plasticvrije levensstijl. Je vindt bij ons zero waste verzorgingsproducten, zoals shampoo blokken en zeep, plastic vrije tandpasta en wasbare wattenschijfjes. Maar ook voor in de keuken vind je vanalles: plastic vrij schoonmaakmiddel, natuurlijke sponzen en alternatieven voor plastic zakjes en folie zoals Food Huggers en bijenwasdoeken. Het assortiment van duurzame webshop Mambeco is voor zowel voor de gevorderden als voor beginners die geïnteresseerd zijn om een steentje bij te dragen aan het verminderen van de plastic soep en CO2 uitstoot.

Wij van Mambeco testen al onze zero waste producten zelf. We geven je graag advies op maat, bijvoorbeeld over de heerlijke zepen van Werfzeep, HelemaalShea of HappySoaps. Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe duurzame producten zoals bijvoorbeeld herbruikbare boterhamzakjes of bijenwas doeken.

Mambeco is een 100% Nederlandse webshop, alleen al bestellen bij ons bespaart CO2 uitstoot. Woon je in omgeving Utrecht of Renkum? Dan kun je je bestelling ook fietsend of lopend ophalen en bespaar je nóg meer uitstoot; helemaal duurzaam! Klik hier om naar onze webshop te gaan!

Het is belangrijk dat wij allen nu actief bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot en verbruik van verontreinigende producten zoals plastic. Om jou erbij te ondersteunen geven we je graag advies op maat en leggen we graag op een persoonlijke manier met jou contact. Daarom staan wij met regelmaat op een biologische markt of duurzaam evenement om onze plastic vrije producten aan jullie te laten zien.

Mambeco webshop | Mambeco Instagram | Mambeco Facebook

Terug naar blog